Selecteer een pagina

I-zine nr 11 Ilone Blaauw Veilig veranderen week 16 2014

  • Geen tijd om rustig te gaan zitten
  • Een herkenbare onprettige vicieuze cirkel?
  • De trein stil zetten en weder opstaan

Nu loop ik al een week te denken over mijn volgende i-zine. Ideeën genoeg, maar geen tijd om rustig te gaan zitten. Ook een beetje huiverig omdat de vorige me wel heel veel tijd kostte. Die heb ik wel tien keer herschreven. Tja, zelfs leuke dingen gaan niet altijd vanzelf.

foto-001

mindmap FCIC door Josephine Moons www.fullmoonwalk.nl

Nu dus ‘even’ tijd gemaakt. Tussen allerlei afspraken door, die soms heel leuk zijn- zoals de open Space FCIC afgelopen donderdag- en zaken die vaak ook gewoon moeten gebeuren. Ik voel me opgejaagd en merk dat alles eigenlijk teveel is. Welke keuzes moet ik nu maken? Daarvoor moet ik rustig gaan zitten. Alles ordenen en kijken wat belangrijk is; zoals in de FCIC mindmap hiernaast. Waar richt ik mijn energie en focus op? Wat móet en wat wil ik?

Herkenbaar? Zo’n onprettige vicieuze cirkel? Van alsmaar meer op je bordje krijgen, geen nee zeggen, omdat je het leuk vindt, je verantwoordelijk voelt, het niet aan een ander wilt of durft te vragen uit angst voor afwijzing of een conflict? Zaken vooruit schuiven, steeds langere dagen maken, omdat dat uurtje extra nog best in die dag gepropt kan worden. Ik heb geen aandacht meer voor mijn omgeving, zit alleen nog maar met mijn hoofd in de laptop en heb een gespannen lijf. Deze  zin uit een songtekst van Tool getiteld ‘Lateralus’, raakt me niet voor niets: ‘over thinking and over analyzing separates the body from the mind’.  Ik dacht dat ik ondertussen wel kon omgaan met balans werk-prive! Niet dus. En daar baal ik dan weer van: zie je wel, ik coach anderen maar kan dit zelf niet eens in praktijk brengen! Dus?

Ik besluit dit hier neer te zetten, me niks aan te trekken van de gedachte dat iedereen dit wel ‘stom’ zal vinden. Ik zet mijn ‘trein stil’.  Ga de komende dagen niet werken en neem tijd voor familie en gezin. Om in de sfeer van Pasen te blijven; ik laat alle drukke gedachten een stille dood sterven en kijk dan wat er nieuw of weder opstaat!

Tip:

DSC05159

Voel je je gespannen, druk en moet je nog zoveel van jezelf, neem dan júist een moment voor je zelf: kijk hoe jij je hoofd het beste leeg kan maken en je lijf kan ontspannen.  Ga naar buiten, zoek paaseieren, dans, spring of ga even voor je uit staren en maak een mindmap. Dan komt er rust en kun je bepalen wat je als eerste wilt doen en ben je een prettiger persoon voor jezelf en je omgeving.

Hartelijke paasgroet,

image005